به گزارش یزدفردا: «سید محمد رستگاری» امروز دوشنبه در نشست با خبرنگاران که به مناسبت برگزاری پنجمین جشنواره قورمه، غذاهای سنتی و نان مهریز در باغ جهانی پهلوانپور این شهر برگزار شد، از این جشنواره به عنوان یکی از موفقترین و پایدارترین جشنوارهها و رویدادهای گردشگری در استان یزد یاد کرد و گفت: خوشبختانه ارزیابی جشنواره در سالهای گذشته حکایت از رشد خوب این جشنواره و پیگیری اهداف جشنواره دارد.
وی از رفع برخی نواقص و کاستیهای جشنوارههای سالهای گذشته خبر داد و گفت: بیشترین تمرکز جشنواره امسال روی خوراکیها و غذاهای سنتی شهرستان است.
وی خاطرنشان کرد: پارسال همزمان با این جشنواره، شور و تحول اقتصادی خوبی در عرضه مستقیم در بخشهای مختلف شهرستان بودیم و لذا امسال به تعداد روزهای برگزاری این جشنواره افزوده شده است.
رستگاری در ادامه یکی از اصلیترین رویکردهای میراث فرهنگی استان را سوق دادن به سمت گردشگری رویدادمحور ذکر کرد و گفت: در تلاشیم تقویم رویدادهای گردشگری استان در سطح استانی و ملی را تدوین کنیم.
به گفته وی، امسال شاهد برنامه ریزی بیش از ۳۵۰ رویداد شاخص در حوزه گردشگری استان هستیم که در مناسبتهای مختلف در حال برگزاریست به طوری که در روزهای آتی نیز همزمان با شب چله شاهد برگزاری جشنهای یلدایی در سراسر استان و در ادامه جشنوارهها و رویدادهای دیگری مانند جشنواره عسل، جشنواره انار عقدا، جشنوراه زردک خرانق، جشنواره خوارکیهای سنتی استان در باغ دولت آباد، جشنواره ادویه، جشنواره مهدویت و سایر رویدادها هستیم.
«مهدی شکری» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار مهریز نیز در این نشست جشنواره قورمه و نان مهریز را یک رویداد فرهنگی گردشگری خواند که در کنار پیوستهای فرهنگی خود اثرگذار بر مسائل اقتصادی شهرستان است.
وی گفت: مسئولان شهرستان تلاش دارند رویدادی ملی را در قالب این جشنواره برگزار کنند و شاهد بازخوردهای خبری خوبی از این جشنواره که امسال میزبان مهمانانی از سراسر کشور است، باشیم.
«حمیدرضا زارع بیدکی» شهردار مهریز نیز با اشاره به رشد کمی و کیفی جشنواره طی این سالها همراستا با سند چشم انداز مهریز که بر پایه گردشگری تدوین شده است، گفت: مهریز از پتانسیل بالایی برای برگزاری جشنوارههای بیشتر برخوردار است.
وی گفت: خوشبختانه مردم شهرستان با شور و نشاط خاصی پیگیری برگزاری این جشنواره بودند و قطعاً این جشنواره میتواند در بعد فرهنگی و اجتماعی نیز برای شهرستان موثر واقع شود.
«سید محمد امین زارع بیدکی» رئیس شورای شهر مهریز و دبیر اجرایی جشنواره نیز از پیگیری نزدیک به دو ماهه برای برگزاری این دوره از جشنواره، گفت: این دوره از جشنواره با حضور تعداد ۸۰ غرفه که بیش از ۷۰ درصد بومی شهرستان مهریز هستند، برگزار میشود.
وی افزود: این دوره جشنواره از امروز تا پایان آذرماه برگزار و اختتامیه آن در ساعت ۱۷ سی ام آذرماه برگزار میشود.
زارع خاطرنشان کرد: در راستای ثبت ملی این جشنواره، تلاش زیادی برای برگزاری جشنواره به صورت استاندارد انجام شده است.
وی گفت: براساس سند چشمانداز شهرستان که رویکرد آن گردشگری تعیین شده است، اهتمام ویژهای به برگزاری این قبیل جشنواره در شهرستان داریم و با رویکرد جامعی برنامهها را دنبال میکنیم.
این مسئول تاکید کرد: تمرکز جشنواره امسال بر موضوع خوراک است و سعی شده فعالیتهای جنبی به حداقل ممکن برسد.
به گفته وی، تبلیغات جشنواره از هفته گذشته در سطح استان و کشور آغاز و از فعالان فضای مجازی برای مشارکت در این حوزه دعوت شده است.
زارع از برگزاری برخی مراسمها در حاشیه این دوره از جشنواره از جمله برگزاری جشن شهروندی طی چهار روز از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در همین محل، گفت: در روز پایانی جشنواره که مصادف با تدفین شهید گمنام در شهرستان است نیز کارگاهی پیرامون تغذیه سالم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی برگزار خواهد شد.
«محمدرضا دهقان نیری» مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان هم بیان کرد: یکی از حسنهای این جشنواره برگزاری آن با نگاه ویژه به مقوله فرهنگی است که از آن جمله اجرای تئاتر خیابانی «پاپیون قرمز» که اخیرا به جشنواره فجر راه یافته است و نیز برنامههای موسیقی با حضور هنرمندان بومی شهرستان است.
به گفته وی، مهر یز در هفتههای آینده میزبان جشنواره شعر سرباز وطن و پس از آن میزبان جشنواره تئاتر یک نفره و دیگر رویدادها تا پایان سال است.
«هما خورشیدی» معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان نیز از همراهی و همکاری مسئولان شهرستان مهریز در برگزاری این جشنواره برای چندمین سال قدردانی کرد و گفت: خوشبختانه هر سال رویکردهای خوبی به این جشنواره اضافه شده است.
وی افزود: خوشبختانه طی سالهای اخیر، شهرستان مهریز در گونههای گردشگری فعالیت چشمگیری داشته و سعی شده با شناسایی مزیتهایی موجود در شهرستان وجود دارد به تنوع بخشی گردشگری اهتمام و در زمینه جذب گردشگر بیشتر اقدام کنند.
خورشیدی گفت: شهرستان مهریز در حوزه طبیعت گردی از ظرفیتهای بالایی برخوردار است و در زمینه تکمیل زنجیره ارزش در حوزه گردشگری و تداوم باغگشتها اقدامات خوبی انجام داده است.
این مسئول بیان کرد: از نظر تاسیسات گردشگری نیز وضعیت خوبی به ویژه در حوزه بوم گردی های روستایی در شهرستان مهریز وجود دارد و در گردشگری خوراک و محصولات روستایی نیز اقدامات خوبی در جهت توسعه گردشگری این شهرستان صورت گرفته است.
یادآور میشود، شهرستان مهریز ۶۰۰ اثر تاریخی دارد که بیش از ۱۰۰ مورد از آنها ثبت ملی و تعداد سه اثر نیز شامل باغ پهلوانپور، قنات حسن آباد و کاروانسرای زین الدین در آثار جهانی به ثبت رسیده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
چهارشنبه 22,ژانویه,2025